Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/smarty-2.6.2/Smarty_Compiler.class.php on line 775

BUTLLETINS DIVULGATIUS SOBRE PLAGUES D'AUS

Com foragitar els estornellsSturnus vulgaris i Sturnus unicolor

estornell
El estornells, com que són ocells gregaris, es comuniquen per mitjà de sons bucals, crits, xiulets i xiscles. Aquests crits expressen estats anímics de les aus que es comuniquen entre els individus i es comparteixen per tot l’estol.

Una de les crides pròpies de l’estornell, és el crit d’alarma. Aquest senyal ajuda al grup a protegir-se en comunicar la necessitat de fugir replica watches uk replica watches uk omega replica watches rolex replica watches a tot l’estol, quan un individu o uns quants s’adonen de la proximitat d’un predador o un perill.

Un cop identificat, enregistrat i reproduït fidelment a la oïda de les aus (molt diferent a l'humana), aquest crit d’alarma és el que permet foragitar amb seguretat un estol d’estornells sense necessitat de trets ni altres accions que puguin ser més agressives o molestes per a la població.

 

 • Els sons a emetre.
  S’utilitza el crit d’alarma del mateix estornell i també crits de rapinyaires.

 

 • Els emissors.
  Es tracta d’aparells emissors digitals, formats per la unitat de lector i amplificador i els altaveus. Cada emissor suporta un màxim de 8 altaveus, que es col·loquen espaiats per a cobrir l’espai afectat per estornells.

  El corrent elèctric és subministrat per una bateria, a 12 V, alimentada per plaques solars, o per el corrent de la xarxa, a 220 V i una font d’alimentació.

  Els aparells poden completar-se amb diversos accessoris com cèl·lula fotoelèctrica, programador horari, comandament a distància, etc. per tal de personalitzar-los a cada cas.

Els enregistraemnts que aquests aparells reprodueixen tenen 8 pistes diferents que es van combinant automàticament a l'atzar . D'aquesta forma s'assegura que no s'hi acostumaran i es garanteix la efectivitat.

 

 • Continuïtat de les emissions .
  En general, després de tres o quatre dies d'emissions els estornells desisteixen de tornar al lloc afectat.

   Més informacions sobre BUTLLETINS DIVULGATIUS SOBRE PLAGUES D'AUS:


Els estornells com ocell plaga
Com foragitar els estornells
Aspectes tècnics de les emissions bioacústiques per a foragitar estornells
Arrels de la plaga de coloms
El control de la plaga de coloms
Riscs sanitaris associats als gavians
Preguntes i respostes sobre la grip aviària.

7 informacions trobades.


BIOACÚSTIC · Control de Plagues d'aus
Ametller, 39 Baixos | Igualada | 08711 | Barcelona · Tel. 938045704 · Fax 938055171
www.bioacustic.cat · bioacustic@ambiens.cat · credits · avís legal · darrera actualització 07/07/2015