Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea3/sess_8e6669cb0d06126bf5e5981ee7233883, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/index.php on line 3

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/index.php:3) in /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/index.php on line 3

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/index.php:3) in /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/index.php on line 3
BIOACÚSTIC · Control de Plagues d'aus - BUTLLETINS DIVULGATIUS SOBRE PLAGUES D'AUS - Preguntes i respostes sobre la grip aviària.
Portada Mapa web Contactar ESP CAT
Area Privada Clients
BIOACUSTIC
ESTORNELLS
Eliminació de dormitoris urbans
Protecció de conreus
COLOMS
Biología i problemàtica
Control integrat
Captures
Esterilització
Gestió de colomars municipals
Materials per la protecció d'edificis
GAVINES
Biologia i problemàtica
Protecció de ports
Protecció de cobertes de naus
COTORRES
EXPERIÈNCIES
Control d'estornells
Control de gavines
BUTLLETINS DIVULGATIUS SOBRE PLAGUES D'AUS
Els estornells com ocell plaga
Com foragitar els estornells
Aspectes tècnics de les emissions bioacústiques per a foragitar estornells
Arrels de la plaga de coloms
El control de la plaga de coloms
Riscs sanitaris associats als gavians
Preguntes i respostes sobre la grip aviària.
SERVEIS
TÈCNIQUES UTILITZADES
ACCIONS DE CONTROLStrict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/smarty-2.6.2/Smarty_Compiler.class.php on line 775
Enviar pàgina. Imprimir

BUTLLETINS DIVULGATIUS SOBRE PLAGUES D'AUS

Preguntes i respostes sobre la grip aviària.Introducció:

migració
L'any passat es va conèixer la malaltia anomenada com a grip aviària o influença aviària. Desprès dels primers casos localitzats a l'Àsia es van produir alguns casos a Europa, detectant-se un primer cas a l'estat espanyol.

Al voltant d'aquesta malaltia s'ha generat una alarma social alimentada per notícies aparegudes als mitjans de comunicació que, val a dir, massa sovint no han tingut cap rigor científic. En aquest butlletí recollim respostes de persones expertes a les principals preguntes entorn de la grip aviària. Esperem que us pugui ser d'utilitat.

  • Que és aquesta malaltia ?

    És una malaltia d'origen víric. D'entre les diverses soques del virus causant n'hi ha una que presenta una alta patogenicitat, la soca anomenada com a H5N1.


  • Q uins països es troben afectats ?

La malaltia es va originar replica watches replica watches uk al sud-est asiàtic, des d'on s'ha estès a l'Europa Oriental i Central, així com a alguns països de l'Àfrica.

  •  Pot afectar per igual a tots els ocells ?

No. De fet ha afectat majoritàriament a aus de corral. Els ocells salvatges poden contagiar-se i morir. Entre aquests hi ha espècies de risc mentre que altres no s'han vist afectades.En la següent taula citem les espècies silvestres que presenten més risc segons la llista confeccionada per l'Unió Europea:

Ànec coll-verd (Anas platyrynchos)

Ànec griset (Anas strepera)

Ànec cua-llarg (Anas acuta)

Ànec cullerot (Anas clypeata)

Ànec xiulador (Anas penelope)

Xarxet (Anas crecca)

Xarrasclet (Anas querquedula)

Morell cap-roig (Aythya ferrina)

Morell de plomall (Aythya fuligula)

Oca grossa (Anser albifrons)

Oca pradenca (Anser fabalis)

Fredeluga (Vanellus vanellus)

Batallaire (Philomachus pugnax)

Gavina riallera (Larus ridibundus)

Gavina cendrosa (Larus canus)

Gavina cap-negre (Larus melanoncephalus)

Becadell (Gallinago gallinago)

 

  •  Els coloms urbans són un risc ?

El colom no es troba dins de la llista d'espècies sensibles. En cap país  s'han vist afectats tot i que la malaltia hi sigui present.

 

  • Les rutes migratòries poden dispersar la malatia ?

El mapa d'expansió de la malaltia al món no concorda amb les rutes migratòries dels ocells: hi ha nike air max outlet rolex replica watches punts afectats fora d'aquestes rutes i, per altra banda, en la majoria de països que es troben dins d'aquestes rutes no s'hi ha produït cap cas. Per tant la migració dels ocells no explica la distribució de la malaltia al món. S'assenyala que principalment la expansió  es dóna mitjançant el tràfic (molt sovint il·legal) d'aus de corral. 

 

  • Aquesta malatia es pot transmetre a altres animals ?

Sí, tot i que només ha passat en dos casos: un gat i una fagina que van depredar un ocell malalt. 

 

  •  Pot afectar a les persones ?

Els casos en que això ha passat són comptats i tot ells han ocorregut al sud-est asiàtic i Turquia. Sempre han estat persones en exposició permanent i contacte continuat amb aus de corral afectades, en un lloc tancat i sense mesures higièniques. Per això cal no crear alarmes innecessàries. De moment hem de considerar que és una malaltia que afecta al ocells, i ni tan sols entre ells ha esdevingut una epidèmia. Les aus afectades han estat tan sols  un percentatge molt reduït tant respecte al número d'espècies existents com a la població mundial d'ocells.

 


BIOACÚSTIC · Control de Plagues d'aus
Ametller, 39 Baixos | Igualada | 08711 | Barcelona · Tel. 938045704 · Fax 938055171
www.bioacustic.cat · bioacustic@ambiens.cat · credits · avís legal · darrera actualització 07/07/2015


Warning: Unknown: open(/var/cpanel/php/sessions/ea3/sess_8e6669cb0d06126bf5e5981ee7233883, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/cpanel/php/sessions/ea3) in Unknown on line 0