Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea3/sess_c5e1b186c24f9283c1f704bcacc0641f, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/index.php on line 3

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/index.php:3) in /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/index.php on line 3

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/index.php:3) in /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/index.php on line 3
BIOACÚSTIC · Control de Plagues d'aus - BUTLLETINS DIVULGATIUS SOBRE PLAGUES D'AUS - El control de la plaga de coloms
Portada Mapa web Contactar ESP CAT
Area Privada Clients
BIOACUSTIC
ESTORNELLS
Eliminació de dormitoris urbans
Protecció de conreus
COLOMS
Biología i problemàtica
Control integrat
Captures
Esterilització
Gestió de colomars municipals
Materials per la protecció d'edificis
GAVINES
Biologia i problemàtica
Protecció de ports
Protecció de cobertes de naus
COTORRES
EXPERIÈNCIES
Control d'estornells
Control de gavines
BUTLLETINS DIVULGATIUS SOBRE PLAGUES D'AUS
Els estornells com ocell plaga
Com foragitar els estornells
Aspectes tècnics de les emissions bioacústiques per a foragitar estornells
Arrels de la plaga de coloms
El control de la plaga de coloms
Riscs sanitaris associats als gavians
Preguntes i respostes sobre la grip aviària.
SERVEIS
TÈCNIQUES UTILITZADES
ACCIONS DE CONTROLStrict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/vq1ix7hz/public_html/bioacustic.cat/smarty-2.6.2/Smarty_Compiler.class.php on line 775
Enviar pàgina. Imprimir

BUTLLETINS DIVULGATIUS SOBRE PLAGUES D'AUS

El control de la plaga de colomsObjectiu del control de la població de coloms
En general, l’objectiu no serà que no hi hagi cap colom, sinó que n’hi hagi pocs, que es puguin alimentar de les molles perdudes als patis del col.legis, de les fàbriques i dels parcs i de les bossetes que els puguin tirar els nens petits els diumenges. Aquests recursos alimentaris dispersos i discontinus no generaran una explosió demogràfica de coloms sinó una població petita i més sana.

 

 • Alimentació
  Els coloms salvatges s’alimenten de grans i llavors en general, però sobretot de cereals. Encara ara, els coloms urbans, a partir del juliol fins al setembre surten de la ciutat i van a alimentar-se als camps, on se’ls veu formant estols considerable. D’aquestrolex replica watches rolex replica watches a manera també superen el dèficit alimentari que podrien patir a ciutat durant el més d’agost.

  El colom ha esdevingut una plaga també per un factor extern a la biologia de l’au, que ha fet que disposés d’una elevada quantitat de recursos alimentaris: gran quantitat de pa sec que es genera a les cases. Les persones que s’afeccionen a atendre a aquests animals, disposen d’un aliment barat per atreure’ls i establir-hi una relació quotidiana.

 

 • L’aliment determina la població
  La població de coloms urbans no té enemics que la delmin. La majoria dels individus moren per insuficiència d’aliment i de les malalties derivades de la nutrició insuficient. És un equilibri a nivell alt entre natalitat i mortalitat governat per la disponibilitat de recursos alimentaris. Aquesta situació dóna lloc a una població d’aus en un estat sanitari deplorable. A la naturalesa els febles són eliminats pels predadors i en els domèstics és el cuidador qui controla la proporció d’individus i aliment.

  Entre els coloms urbans, qualsevol aportació regular suplementària d’aliment es traduirà en un increment de població i no en una millora de l’estat nutricional. Aquest equilibri però, també dependrà de l’època de l’any. L’alimentador que voldria que els coloms no passessin gana, en realitat, és qui dispara l’explosió demogràfica dels coloms.

  En conclusió doncs, hi ha una proporcionalitat directa entre la quantitat de menjar disponible de forma regular per al coloms a la ciutat i el nombre d’individus de la població urbana.

 

 • Capturar o controlar l’aliment?
  La relació aliment/població, en general, no és en l’àmbit de tota la ciutat, sinó a nivell de barri, de manera que la supressió del punts d’alimentació comporta la dràstica reducció i la desaparició de les colònies properes que depenen per al seu aliment d’aquell punt.
  Les captures, comporten una devallada temporal d’estols de coloms. Però l’aliment abundant fa que les colònies properes crïin nous individus de reposició, mercès a la millora transitòria en l’alimentació.

 

 • Els alimentadors
  Són persones que busquen una relació afectiva quotidiana amb els coloms a través de l’alimentació. Aquestes persones fan una aportació diària replica watches china rolex replica watches que fàcilment potser d’alguns quilos de menjar, pa sec, però també restes de fruita. A vegades els hi donen cereals que han comprat, però és excepcional. Podem suposar sense gaire por d’exagerar que 1 kg de menjar diari pot mantenir en bon estat de salut en 50 i 100 coloms.

 

 • Els magatzems de cereals i pinsos
  Als molls de càrrega i descàrrega queden amb regularitat quantitats de cereals que poden mantenir una població considerable.

 

 • Comunicació
  El problema dels alimentadors és un problema que cal abordar per mitjà de la comunicació amb aquestes persones i també mitjançant la concreció en normes i sancions de la voluntat d’eradicar el problema. La combinació adequada de la comunicació i la pressió normativa s’ha vist que pot resoldre el problema. En definitiva és tracta de veure que vòl la ciutadania respecte els coloms i posar en pràctica aquesta voluntat. La comunicació en aquest cas té tres nivells:

 

  • La població en general, que cal que estigui informada del problema i dels criteris que s’hi aplicaran.
  • La població que resulta perjudicada directament per la plaga de coloms, que són la gent de les cases amb o properes a les colònies, de les places afectades per alimentadors o amb façanes ocupades.
  • Els alimentadors mateixos.

Aquesta comunicació no és propaganda. Sovint ha d’ésser informació sobre problemes que comporten els coloms i la forma d’evitar-los.

 

 • Normativa per a les instal·lacions que manipules cereals
  El problema del magatzems de cereals i pinsos és un problema de fer una normativa i una inspecció. En realitat, es tracta de que les empreses posin en marxa uns procediments de treball i potser alguns mitjans tècnics que evitin l’accés al gra caigut, de les aus urbanes i altres animals que puguin causar problemes a la població. Es pot tractar d’escombrar cada vegada que es descarregui, de posar reixes a terra perquè no quedi gra a l’abast o de tancar eficaçment els espais de descarregar.
   


BIOACÚSTIC · Control de Plagues d'aus
Ametller, 39 Baixos | Igualada | 08711 | Barcelona · Tel. 938045704 · Fax 938055171
www.bioacustic.cat · bioacustic@ambiens.cat · credits · avís legal · darrera actualització 07/07/2015


Warning: Unknown: open(/var/cpanel/php/sessions/ea3/sess_c5e1b186c24f9283c1f704bcacc0641f, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/cpanel/php/sessions/ea3) in Unknown on line 0